Visie & Missie

XL Studiecoaching gelooft in een vorm van werk en onderwijs dat veel beter recht doet aan het welbevinden en vermogen van scholieren, werknemers en young professionals. Ik heb dan ook een driedubbele missie:

  1. Het reduceren van het zorgelijke uitvalpercentage door mentale en fysieke hindernissen.
  2. Bijdragen aan een manier van leren, bewegen en (bewuster) ZIJN dat persoonlijker, leuker en effectiever is.
  3. Een gezonde balans in onderwijs curricula / roosters.

Dit doen we door trainingen, workshops en cursussen aan te bieden in o.a. aandacht & concentratie, stress les(s), effectiever & leuker leren, doelgericht plannen & organiseren, ijzersterke mindset & motivatie en méér!

Want hoe verwonderlijk is het dat de onderwijs curricula voor zo’n 90% de cognitie aanspreekt? Als ik in de spiegel kijk, zie ik veel meer dan mijn hoofd met het geweten. Daarbij beseft iedere ‘puber’ en volwassene dat hoe je ‘in je vel zit’ invloed heeft op je dagelijks functioneren. Daarom pleit ik voor een betere balans in het aanbod op scholen! Een aanbod dat rechtdoet aan de mens als geheel, holistisch; lichaam, geest, gevoelens, gedachten en verlangens.

Heeft jouw bedrijf, organisatie, team of klas leerbehoefte op een of meer van deze gebieden? Schroom dan niet die behoefte kenbaar te maken. Ga voor groei en spreek het uit! Ik ga graag met je in gesprek en wie weet kom ik begeleiden in het proces om jullie (persoonlijke) doel(en) te realiseren.

Studievaardig worden

Op school wordt wekelijks veel te leren aangeboden. Wat mij betreft te veel tegelijk om goed te kunnen focussen en écht kennis te maken met een onderwerp of vakgebied. Leerlingen hebben gemiddeld zo’n 10 verschillende vakkenElke week!
Hoe verwonderlijk is het dan dat ons onderwijssysteem nog steeds niet een standaard vak aanbiedt waarin we leren hóé het beste te leren, nu we daar zoveel meer over weten dan vroeger?

XL studiecoaching leert leerlingen uit groep 8, het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO, onder andere HOE te leren met MEER begrip in MINDER tijd. Dit doen we door verschillende trainingen aan te bieden met veel persoonlijke aandacht en bijgeleverd materiaal.
Iedereen wordt met zorg geholpen bij het bereiken van hun persoonlijke doel.

Sleutelwoorden: persoonlijk, ervaringsleren, visualiseren, pakkend materiaal, doen!